WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

De Salontafel

Kun je zonder? Vaak is een salontafel een flinke sta in de weg die niet direct de sfeer en functionaliteit van de woonruimte verhoogt. Als hij te klein is, komt de rest van de inrichting niet tot zijn recht, en als hij te groot is, staat hij eigenlijk altijd in de weg. Eigenlijk is een salontafel pas handig als je er echt ruimte voor hebt, zodat hij qua maat en uitstraling de rest aanvult en versterkt. Is dat bij jou niet het geval, kijk dan ook eens naar een alternatief, bijvoorbeeld in de vorm van een hocker, waarmee je als je bezoek hebt ook nog extra zitruimte kunt creëren en als er geen bezoek is, kun je er lekker je benen op leggen tijdens het lezen of tv- kijken. Gewoon een bijzettafeltje, eventueel in een bijzondere vorm, kan ook de functie van salontafel overnemen. Als je wel ruimte hebt voor een salontafel, is de keuze groot, zowel qua materiaal als qua vorm. Probeer ook dit meubelstuk echt bewust te kiezen, hij staat immers midden in de ruimte, waardoor je er vaker tegenaan kijkt dan tegen de bank waar je op zit. Een beetje bergruimte in de tafel, al is het maar voor de afstandsbediening, kan erg praktisch zijn en rommel voorkomen.

Woningweetje!

Een ronde salontafel is erg kindvriendelijk, want hij heeft geen harde hoeken waar ze tegenaan kunnen vallen.

Een te kleine salontafel heeft al gauw de uitstraling van een bijzettafeltje; ook hier geldt; zorg dat hij in verhouding is met de ruimte en de andere meubels.

Een sidetable die je achter de bank zet en met de hoogte van de rugleuning, kan vaak de salontafel vervangen en neemt veel minder ruimte in. Ook kun je hem gebruiken om de ruimte op te delen, door er bijvoorbeeld stapels mooie tijdschriften of boeken op te leggen.