WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Waarom een makelaar inschakelen?

Bij de aan of verkoop van een woning komt veel kijken. Om er voor te zorgen dat deze toch wel spannende periode goed voor u verloopt kunt u het beste een makelaar inschakelen. De makelaar is bekend in de huizenmarkt en kan met u van A tot Z doornemen waar u bij de aan-of verkoop van uw woning op moet letten. De makelaar kan u helpen met het vinden van een potentiele koper en u begeleiden met het maken van afspraken en de bezichtigingen van uw woning.

Maar naast de verkoop van uw woning kan hij u ook begeleiden bij de aankoop van een nieuwe woning. Als u aan de makelaar uitlegt wat uw woonwensen zijn dan gaat de makelaar actief voor u op zoek naar de meest geschikte woning.

Naast een goede aan-en verkoopbegeleiding kan een makelaar nog veel meer voor u betekenen. Wat dacht u van het bepalen van een juiste prijs voor uw woning, het verzamelen van kadastergegevens, het verrichten van taxatie’s of het uitvoeren van een waardebepaling. Ook zal hij voor u onderhandelen met de betrokken partijen, u helpen bij het opstellen van een koopcontract en u begeleiden bij de notariele overdracht. Kortom een makelaar kan veel voor u betekenen.