WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Eersel

Eersel word ook wel de parel van de kempen genoemd. De gemeente ligt in de kempen op een gemiddelde afstand van circa 15 km ten zuidwesten van Eindhoven, 40 km ten zuidoosten van Tilburg en 60 km ten oosten van Antwerpen. De gemeente Eersel bestaat uit, Eersel , Duizel , Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelre.

Eersel is een van de Acht Zaligheden, een achttal dorpen in de kempen, waarvan de naam eindigt op sel (selligheden, zaligheden). Hiermee wordt tot uitdrukking gebracht hoe zalig het is om in deze omgeving te wonen en te verblijven.  Eersel , de parel van de kempen is gelegen in een bosrijke omgeving met vele toeristische mogelijkheden. Ook op het marktplein vindt u vele gezellige terrasjes waar u heerlijk kunt genieten van een wijntje of een biertje.

Een fraai marktplein en het Hint sieren Eersel. Men vindt er een groot aantal beschermde monumentale panden en gebouwen. Voortreffelijke logies-en eetgelegenheden. Mooie fietspaden die allemaal bewegwijzerd zijn en prachtig uitgezette wandelpaden door bos-, heide- en vennengebied.

Het is dan ook begrijpelijk dat het in Eersel zowel voor inwoner als voor de toerist zeer aangenaam vertoeven is.