WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Welkom in Eindhoven!

Eindhoven is onmiskenbaar de meest uitdagende stad in het Zuiden van ons land. Deze vijfde stad van Nederland heeft alles te bieden wat het leven aangenaam maakt! Zeker op het gebied van wonen.

Een bruisend centrum met een enorm winkelaanbod, ontelbare kroegen en restaurantjes, gezellige terrassen, een levendig uitgaansleven, een volle evenementen kalender en kunst en cultuur op hoog niveau! Maar Eindhoven kent ook een rijke historie; deze op het oog jonge en moderne stad is een van de oudste steden van Nederland!

Wat dacht u van de ontwikkeling van de Gloeilamp in 1891 en de eerste DAF truck iets later waren de aanzet tot de enorme bloei en ontwikkeling van de stad. Einhoven word ook wel de Lichtstad genoemd.  Ook heeft het zich vervolgens ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende steden in Europa op het gebied van High tech, kennis en design.

Vele Internationale high tech bedrijven van topniveau hebben zich in Eindhoven gevestigd. Maar ook de Technische Universiteit, Fontys Hogescholen en de Design Academy, hebben aantrekkings kracht uit de hele wereld.

Ook wat betreft de Sportlocaties en faciliteiten in Eindhoven zijn van topniveau. Zo is nationaal Zwemcentrum de Tongelreep de thuisbasis voor vele topzwemmers en heeft de voetbalclub PSV zijn thuisbasis in het Philips Stadion.

Einhoven is al meer dan een eeuw de industriestad van Zuidoost-Brabant.  Zo heeft Philips meer dan een eeuw haar stempel op de stad gedrukt. Deze stempels vind je overal nog terug in de stad.

Natuur in Eindhoven.
Rustig wandelen of fietsen in het groen? Daar hoeft u de stad echt niet voor te verlaten. We kennen in Eindhoven de Genneper Parken en het Stadswandelpark, het dommeldal en de bossen bij Strijp.

Nogmaals alles wat het leven aangenaam maakt op het gebied van wonen vind u in Eindhoven.