WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Veldhoven

Veldhoven word ook wel de poort van de kempen genoemd. Het is een typische stadsrandgemeente met aan de ene kant de grote stad Eindhoven, en aan de andere kant de landelijke open ruimte De Kempen. De Huidige gemeente Veldhoven ontstond in 1921 door de samenvoeging van de voormalige Kerkdorpen  Oerle, Zeelst  en Veldhoven – Meerveldhoven.

Gemeente is inmiddels toegenomen naar zo’ n  44.000 inwoners, een bloeiende gemeente  wat zich door de explosieve bouwactiviteiten alleen maar toeneemt.

Door haar rijke cultuurhistorie heeft Veldhoven voor alle doelgroepen veel te bieden. Een dagje stappen in Veldhoven kan van alles betekenen: van funshoppen in het grotendeels overdekt winkelcentrum of winkelen in het gebied rond de Kromstraat in veldhoven-Dorp of in het winkelgebied rond de kerk in Meerveldhoven of de kiosk in Zeelst tot een bezoek aan Museum ‘het Oude Slot of het wereldberoemde Papegaaienpark. Van alles wat in Veldhoven.

Wat is er niet mooier wonen dan in veldhoven , waar je zo kunt genieten van de natuur. Dommelbeemden, vlasrootbeemden, Groot Goor, Sprankelse bossen, Oeyenbosch, Oerlesche en Zandoerlesche bossen, Molenvelden, Toterfout en Half Mijl. Prachtige fietsroutes dus.

Gedurende het hele jaar zijn er tal van activiteiten , zoals de Oranje markt in April , de Omloop der Kempen in mei, en wat dacht u van Cult & Tumult tijdens het laatste weekend van September. Veldhoven is ook rijk aan sportverenigingen en zwembaden, kortom u komt niks tekort in Veldhoven.

Veldhoven is ook rijk aan het bedrijsleven. Wat dacht u van de Run (150 hectare) groot. Dit maakt onderdeel uit van Brainport, hot spot binnen de toptechnologieregio Zuidoost Brabant. De Run is een belangrijke drager van de regionale en lokale economie en heeft een belangrijke werkgelegenheids functie. Er zijn meer dan 200 bedrijven gevestigd, die gezamenlijk meer dan 11.000 werknemers hebben. De Run ligt gunstig gelegen aan de A2 autosnelweg.

Wonen in Veldhoven maakt het voor iedereen een stuk makkelijker met hetgeen wat ze aanbieden voor hun inwoners.