WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Wonen in Valkenswaard

Valkenswaard is al eeuwen oud, maar natuurlijk niet in de vorm zoals wij die nu kennen. In het jaar 1440 telde Wedert zoals Valkenswaard toen genoemd werd, 135 huizen en ongeveer 600 inwoners. Pas veel later onder de invloed van de Franse Revolutie, scheidde Valkenswaard zich af en werd het een zelfstandige gemeente.

Valkenswaard staat ook bekend om zijn vroegere valken vangst en natuurlijk de sigaren industrie.

Inmiddels is Valkenswaard uitgegroeid tot een bloeiende gemeente met bijna 31.000 inwoners en een gevarieerd bedrijfsleven. Valkenswaard is gelegen in het hart van de Kempen.

U hebt ontzettend veel mogelijkheden om Valkenswaard te ontdekken, of u nu lekker op de fiets of op de mountainbike bezig bent.  Ook kunt u genieten van een wandeling over de prachtige natuurgebieden. Zo vind u ten oosten van Valkenswaard het Leenderbos, in het noordoosten De Groote Heide met landgoederen Heezerhoeve en Valkenhorst, ten zuiden van Valkenwaard liggen het schitterende natuurreservaat de Malpie waar de Dommel doorheen stroomt en natuurgebieden De Maaij en de hageven Plateau. Kortom voor de echte natuurliefhebber is Valkenswaard een paradijs.  

Of als u liever in het mooie centrum van Valkenswaard wil blijven? Ook dan is er nog voldoende te ontdekken! U kunt hier heerlijk shoppen, een genot met het grote winkelaanbod in Valkenswaard. U kunt zich ook vermaken met een eventuele centrumwandeling. Op Donderdag altijd de Weekmarkt, wat een groot publiek bereikt met zijn eigen kenmerken.

Het Geweldige uitgaansleven van Valkenswaard ontdekt u door een van de vele horecagelegenheden te bezoeken die Valkenswaard rijk is. Een lekker hapje eten in een sfeervol eetcafe, een terrasje pikken op de markt, of helemaal uit je dak gaan in een discotheek.

Kortom een geweldig dorp om in te wonen.