WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Valkenswaards nieuws week 51

Begrotingskrant verspreid

Vanaf deze week wordt in Valkenswaard de begrotingskrant verspreid. Deze krant bevat informatie over de programmabegroting van de gemeente. De begroting beschrijft globaal de doelen die de gemeente wil bereiken, de beoogde besteding van het geld en de lasten voor de inwoners. De programmabegroting is ingedeeld in twaalf programma's:
Algemeen bestuur, openbare orde en veiligheid, verkeer, vervoer en waterstaat, Economische zaken, Onderwijs, Cultuur en recreatie, Sociale voorzieningen en maatschappelijk werk, Volksgezondheid en milieu, Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, en Financiering en algemene dekkingsmiddelen. In de krant staan ook de visies van de verschillende raadsfracties op de begroting. Eén van de belangrijkste onderwerpen in de krant voor de ‘gewone’ burger is misschien wel het overzicht van alle nieuwe tarieven van belastingen en heffingen voor het komende jaar.

De krant wordt tussen maandag 15 en vrijdag 19 december huis-aan-huis in de hele gemeente verspreid. Inwoners zonder brievenbussticker of met een Nee-Ja sticker ontvangen de krant wel, inwoners met een Nee-Nee-sticker ontvangen de krant niet. Voor mensen die de krant niet hebben ontvangen worden er vanaf maandag 22 december exemplaren beschikbaar gesteld op het gemeentehuis.

Wilt u de begroting online bekijken, surf dan naar de site van de gemeente en kies in de linkerkolom voor ‘Belastingen en financiën’ en vervolgens klikt u op ‘Begroting 2009’.Onder deze button vindt u de volgende onderwerpen:
•    inleiding op de begroting
•    beleidsbegroting
•    paragrafen
•    financiële begroting
•    meerjarenraming 2009-2012.

Sportactiviteiten in de Kerstvakantie

In de kerstvakantie worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd door de buurtsportwerker voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Als je mee wilt doen, schrijf je dan in via cge@valkenswaard.nl of bel naar (040-)2083 644. Je kunt je inschrijven tot vrijdag 19 december.

Programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar:

DatumTijdActiviteitPlaatsToe-
gang
Benodigdheden
Maandag 22 december0900-10.00 uurIJshockey clinicIJsbaan MarktGratisValkens-waard on Ice zorgt voor schaatsen
Dinsdag 23 december0900-10.00 uurIJshockey clinicIJsbaan MarktGratisValkenswaard On Ice zorgt voor schaatsen
Dinsdag 23 december14.00-15.00 uurZwemactiviteitenBinnenbad de Wedert€1,-Zwemkleding
Zaterdag 27 december13.00-14.30 uurZaalvoetbaltoernooiSporthal De Belleman€1,-Gymschoenen
Maandag 29 december13.30-15.30 uurSport- en spelSporthal Amundsen-straatGratis
Dinsdag 30 december14.00-15.00 uurZwemactiviteitenBinnenbad de Wedert€1,-Zwemkleding
Dinsdag 30 december09.00-10.00 uurKids on Ice clinicIJsbaan MarktGratisValkens-waard on Ice zorgt voor schaatsen

Programma voor jongeren van 13 tot 18 jaar:

DatumTijdActiviteitPlaatsToe-gangBenodigd-heden
Maandag 22 december10.00-11.00 uurIJshockey clinicIJsbaan MarktGratisValkens-waard on Ice zorgt voor schaatsen
Dinsdag 23 december10.00-11.00 uurIJshockey clinicIJsbaan MarktGratisValkens-waard on Ice zorgt voor schaatsen
Dinsdag 23 december14.00-15.00 uurZwemactivi-teitenBinnenbad de Wedert€1,-Zwemkleding
Zaterdag 27 december14.30-17.00 uurZaalvoetbal-toernooiSporthal De Belleman€1,-Gymschoenen
Maandag 29 december15.30-17.00 uurSport- en spelSporthal Amundsen-straatGratis
Dinsdag 30 december14.00-15.00 uurZwemactivi-teitenBinnenbad de Wedert€1,-Zwemkleding
Dinsdag 30 december10.00-11.00 uurKunstschaats clinicIJsbaan MarktGratisValkenswaard on Ice zorgt voor schaatsen

Metingen voor gemeentelijke basiskaart

De gemeente Valkenswaard heeft er weer medewerkers opuit gestuurd voor het verrichten van metingen van eventuele veranderingen voor de gemeentelijke basiskaart. Het gaat dan vooral om het opmeten van wijzigingen aan bouwwerken, het meten van nieuwe gebouwen en veranderingen in de infrastructuur. Meestal ontstaan zulke veranderingen door bouwaanvragen en wanneer deze gerealiseerd zijn, moeten ze dus door de landmeters ingemeten worden.

De metingen zullen de komende tijd plaats vinden in Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft en dan voornamelijk bij particulieren en dus vraagt de gemeente om uw volledige medewerking te verlenen wanneer een landmeter vraagt om uw perceel te betreden. Alle medewerkers kunnen zich legitimeren, daarnaast is het zo dat zij uitsluitend de maten van de buitenkant van een bouwwerk opnemen. Mocht u toch nog vragen hebben over de werkzaamheden of de gemeentelijke basiskaart, dan kunt u contact opnemen met de heren    M. van de Spijker en P. Oomens van de afdeling Leefomgeving van de gemeente Valkenswaard. Respectievelijk via nummer (040) 2083668 voor de heer Van de Spijker en via nummer (040) 2083667 voor de heer Oomens.

Kerstmededelingen

Op woensdagmiddag 24 december en vrijdag 2 januari is het gemeentehuis gesloten. Enkel voor het doen van aangiften van geboorten en overlijden zal de burgerlijke stand geopend zijn van 09.00 tot 10.00 uur. Wilt u tegen het eind van het jaar uw paspoort, rijbewijs of andere documenten aanvragen of vernieuwen, regel dat dan tijdig en houd rekening met de sluiting rond de feestdagen.

In verband met de nieuwjaarsontmoeting voor het personeel is het gemeentehuis op maandag 5 januari pas vanaf 10.00 uur geopend voor het publiek.

Ook wordt er een nieuwjaarsontmoeting voor de inwoners georganiseerd op dinsdag 6 januari van 19.00 tot 21.00 uur in de hal van het gemeentehuis aan de Hofnar 15. Deze ontmoeting wordt ieder jaar georganiseerd voor alle inwoners van Valkenswaard en biedt de gelegenheid om op een persoonlijke en informele wijze elkaar een goed nieuwjaar te wensen. De bijeenkomst wordt muziekaal opgeluisterd door het Jazzy Trio Jos de Brouwer. U bent dus van hart welkom.

Huisvuil
In verband met Kerstmis gelden de volgende wijzigingen bij het ophalen van het huisvuil:
•    Eerste Kerstdag (donderdag 25 december) gaat naar zaterdag 20 december.
•    Tweede Kerstdag (vrijdag 26 december) gaat naar zaterdag 27 december.
•    Nieuwjaarsdag (donderdag 1 januari) gaat naar zaterdag 3 januari.
Wij verzoeken u op de gewijzigde dag het huisvuil op tijd buiten te zetten, omdat de ophaaldienst vroeger kan komen dan normaal.

Milieustraat
Op woensdag 24 en woensdag 31 december zal de Milieustraat aan De Vest een uur eerder dichtgaan dan gebruikelijk. Dat betekent dat de Milieustraat op deze dagen open is van 13.00 tot 16.00 uur.