WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Verzekeringen

Wat is nu eigenlijk een verzekering. Een verzekering is gewoonweg  een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en de verzekerde. Een verzekering is een middel om iemand (de verzekerde) vrij te waren van verlies. De verzekerde dekt zich zo in tegen eventuele, mogelijk hoge kosten of een onverwachte gebeurtenis of een ongeluk of andere  soort schades die zich in de toekomst kunnen aandienen.

Je hebt natuurlijk legio verzekeringen waar je je voor kunt verzekeren, maar we hebben ook verplichte verzekeringen waar wij ons aan te houden hebben.

In Nederland is het verplicht om je tegen ziekte kosten te verzekeren.  En diegene die allemaal een auto rijden weten dat ze zich moeten verzekeren voor een wettelijke aansprakelijkheids verzekering. Mensen die een hypotheek afsluiten moeten daarbij verplicht een opstal verzekering afsluiten.

Als je je daadwerkelijk voor iets gaat verzekeren krijg je daarbij een polis, hier staat alles in omschreven en word ook wel het bewijs genoemd van de verzekering. Als het zo is dat er daadwerkelijk calamiteiten aan de hand zijn en daarvoor bij de maatschappij uitgekeerd gaat worden, gebeurd dit aan de hand van de polisdekking. Ook kan hier een eigen risico op staan, als dit bedrag lager is dan het risico bedrag word het niet uitgekeerd.