WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Kostbaarhedenverzekering

Uw kostbaarheden verzekerd

Kostbaarheden in uw huis zoals sieraden, muziekinstrumenten en/of foto-, film- en video-apparatuur, zijn onder de inboedelverzekering verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal en brand. Maar als u tegen de tafel stoot en de antieke kristallen vaas valt in scherven, of u verliest uw kostbare digitale camera in het buitenland, dan dekt een inboedelverzekering een dergelijke schade niet. Een kostbaarhedenverzekering wel. Die biedt een veel ruimere dekking, zoals tegen verlies en beschadiging. Het is daarom verstandig voor uw kostbaarheden een speciale verzekering af te sluiten. De kostbaarhedenverzekering kunt u echter alleen afsluiten in combinatie met een inboedelverzekering.

Schade die opzettelijk is toegebracht door de verzekerde zelf en schade door gebrek aan zorg voor de kostbaarheden (zoals toezicht en beveiliging) vallen niet onder de dekking.

WoningWeetje
Maak foto's van waardevolle voorwerpen en breng merktekens aan (bv. postcode en huisnummer). Hierdoor maakt u het de politie gemakkelijker uw eigendommen na verlies of diefstal op te sporen.