WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Verkoop Tips

Als u daadwerkelijk uw woning in de verkoop zet, is het verstandig om uw woning eens objectief te bekijken. Ga naar buiten en bekijk uw huis alsof u het voor het eerst ziet: Wat kan beter? Ga dan naar binnen en bekijk uw huis kamer voor kamer. Noteer per kamer de mogelijke verbeteringen. Het is geen gek idee om dit te laten doen door een vriend, wellicht bent u zo vergroeid met uw woning dat bepaalde gebreken u niet meer opvallen.

De Eerste indruk telt. Al voordat de mogelijke koper uw huis binnen komt, heeft deze al een mening gevormd over uw woning. Is uw voordeur netjes geschilderd? Hoe ziet de tuin eruit? Zet de vuilnisbak uit het zicht.

Nu u uw woning gaat verkopen is het hoog tijd om de kleine klussen te doen die u steeds heeft uitgesteld. Je kunt lekkage vlekken bij schilderen, Afbladderende muren bijwerken. Vervang kale peertjes door nette lampen, hang een fris nieuw douche gordijn op.

Soms loont het om te investeren in een opknapbeurt. Dit noemen ze ook wel het verkoopklaar maken van een woning. Een investering van 500€ kan soms al een verschil van 5000€ in de verkoopprijs betekenen. Maar overleg dat eerst met de makelaar of dat bij uw woning wel zo nodig is.
Er is niets wat zo snel uitbetaalt als een verfbeurt. U toont uw woning op zijn best als alle muren egaal zijn geschilderd. Gebruik lichte natuurlijke kleuren. Accenten kunt u aanbrengen met fel gekleurde kussens of andere gekleurde woonaccessoires.

Wat als uw keukenblok er niet zo mooi meer eruit ziet. Een makkelijke, goedkope ingreep is om de keukenkastdeurtjes te vervangen. Als u ook nog mooie details als bijvoorbeeld dsign-deurknoppen en handgrepen monteert, ziet uw keuken er weer als nieuw uit!

Wat dacht u van uw garage, zorg dat deze er netjes en verzorgd uitziet. Zet de auto als het kan even buiten.

Wek niet de indruk dat u al een woning heeft gekocht. Zet geen stapels verhuisdozen in de woning. Bent u al verhuisd?  Een leeg huis maakt het voor potentiele klanten lastig om zich een goed beeld te vormen van de grootte van de kamers. Laat nog wat meubels achter in uw oude woning en laat de gordijnen en vitrages hangen.

Zorg dat uw woning schoon is en opgeruimd. Een schoon en opgeruimde woning is veel makkelijker te verkopen en natuurlijk ook aantrekkelijker.

Laat de woning lekker ruiken. Lucht uw woning meerdere keren per dag. Zet een mooie bos verse bloemen op de tafel. Of wat dacht u van een fruitschaal. Maak het fris. Zet de meubels evt. in de was.

Wordt uw woning bezichtigd, doe dan de verlichting aan op een paar strategische plekken. Dit verhoogt de sfeer, zelfs overdag. Een heerlijke kamer temperatuur wil ook nog weleens helpen.
Als het even kan, zorg dat u en  uw woninggenoten tijdens een bezichtiging niet thuis zijn. Heeft u een hond af ander huisdier, neem deze dan even mee voor een fikse wandeling.