WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Een woning kopen

Wat zou u graag willen kiezen een Nieuwbouw woning of een bestaande woning? Als u gaat zoeken naar een woning gaat u altijd kijken naar wat zijn de wensen. Sommige weten direct wat voor een woning  ze willen kopen. Niet iedereen weet wat hij graag zou willen hebben. We hebben hier de voordelen en nadelen voor u eens op een rijtje gezet.

Nieuwbouw
Nieuwe woningen staan meestal in een wijk met gelijksoortige woningen. Meestal beter verwarmd en goed geisoleerd. Vragen meestal minder onderhoud dan bestaande woningen.  Nieuwbouw woningen worden vaak direct opgeleverd als ze klaar zijn. Hierdoor kunt u al in uw woning, terwijl de wijk nog niet af is.

Financiele voordelen
Het bedrag wat betaald word voor een nieuwbouwwoning ligt ongeveer 2 procent lager dan bij een bestaand huis.

U hoeft geen geld te reserveren voor achterstallig onderhoud

Een nieuwbouwwoning  koopt u vrij op naam. Kosten, zoals notaris-en kadasterkosten voor de eigendomsakte zijn inbegrepen in de prijs.

U hoeft meestal geen makelaarscourtage te betalen voor aankoopbemiddeling: Uw woning hoeft bijna niet meer getaxeerd te worden voor de hypotheek.

Financiele nadelen
Al tijdens de bouw van het huis betaalt u hypotheekrente.

De inrichtingskosten van een nieuwbouwwoning zijn vaak hoger.

Meerwerk in uw woning.

Het inrichten van de tuin kost vaak veel geld.

U kan altijd even kijken wat er in het bestemmingsplan is vastgelegd. Bebouwing rondom uw woning. Komt er een park of hoogbouw, scholen en winkels, wat word er in de buurt gepland.  In welke projectfase wordt u woning gebouwd.

Bestaande woningen
Bestaande woningen hebben vaak hun eigen karakter en dat heeft te maken in welke tijd ze zijn gebouwd. Bij deze woningen komt het onderhoud natuurlijk wel kijken en vraagt veel energie.

Financiele voordelen
Lagere inrichtingskosten:  Veelal ligt de vloer of is de zonwering al aanwezig.

De Tuin is meestal al aangelegd.

Nadelige finaciele gevolgen
Vaak moet u toch naar uw inrichting gaan kijken dit vereist veel om te investeren

Achterstallig onderhoud

De onderhoudskosten  liggen maandelijks hoger dan bij nieuwbouw woningen.

Locatie
De locatie moet van doorslaggevend belang zijn , wilt u in  het centrum wonen of juist net daarbuiten. Welke voorzieningen heb je? Het gaat erom wat voor u belangrijk is bij het uitzoeken van uw locatie. Heeft u een school in de buurt en zijn er winkels waar u heerlijk kunt shoppen? Of wilt u juist dicht bij u werk wonen en is de reistijd dan geen probleem?
Wat ook van belang is zijn de afmetingen van uw woning? Komen er nog kinderen dan moeten er natuurlijk ook voldoende kamers aanwezig zijn. Wilt u een grote tuin en wat dacht u van uw parkeer gelegenheid.

Woning Typen
U heeft naast bestaande- en nieuwbouw nog veel meer verschillende woning types. Wilt u een vrijstaande woning, of wilt u liever een rijtjeshuis, misschien wilt u wel een bungalow of een appartement.
Een appartement is veelal goedkoper dan eengezinswoningen en dan ook veel in trek voor mensen die gaan starten op de woningmarkt. Voor appartementen geldt een aantal bijzonderheden. De koper is eigenaar van een woningeenheid. De gezamenlijke voorzieningen en ruimtes zijn gemeenschappelijk eigendom. Buiten het hypotheek bedrag maandelijks betalen ze een vast bedrag per maand voor het beheer en het onderhoud.