WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

De Winterschilder

De R zit weer in de maand, dan is het vaak koud en hebben we behoefte aan een winterschilder!

Wanneer geven de buitenboel een schilderbeurt? In de zomer, als het goed weer is , of toch in de winter? Bij een winterschilder ben je altijd goedkoper uit, prijzen ze zelf aan. Het scheelt vaak al zo’n 5 procent in de kosten en dit word door de overheid gestimuleerd.

We zitten midden in het seizoen van de winterschilder die loopt tot pakweg half maart.

De overheid doet er alles aan om het werk over het hele jaar te spreiden. Door middel van lage btw en  door de regeling van winterschilder met kortingen. In de winter je woning laten schilderen bent u altijd goedkoper uit. Een strekkende meter in de winter kost circa vier euro. In de zomer kan dat stijgen tot 6 a 7 euro. De eindprijs hangt verder vaak samen met het uurtarief van de werknemer.

Een winterschilder werkt binnen en buiten. Dit is in Nederland niet altijd even makkelijk. Ze kunnen wel garanderen dat het buitenwerk goed dekkend is. Bij staal is dat lastiger.

Eens in de vier a vijf jaar moet het schilderwerk aan de buitenkant worden gedaan ongeacht zomer of winter. Voor het binnenwerk ligt die frequentie op zeven tot negen jaar. Dit heeft natuurlijk ook met de weersinvloeden te maken.