WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Een houten vloer

Heeft u niet altijd al een sfeervolle houten vloer willen hebben? De houten vloer is op dit moment de meest populairste vloer. De houten vloer voegt iets toe aan uw woning. Straalt warmte en gezelligheid uit. Een houten vloer is erg neutraal in kleur en ook vaak in zijn stijl. Vaak goed te combineren met elk interieur en trends van dit moment. Houten vloeren zijn warm , erg mooi  en isolerend. Als u de houten vloer goed onderhoud kan deze een leven lang mee.

Het aanbod van verschillende houten vloeren is groot. U kunt kiezen uit eiken, beuken, jatoba, grenen, essen en ga zo maar door. De hardere vloeren zijn vaak duurder doordat ze ook bestand zijn tegen beschadigingen. Een houten vloer is een echt natuurproduct en zorgt voor een harmonie in de woning.

Door de weersinvloeden zal het hout altijd werken. Ze kunnen krimpen (door droogte) of juist uitzetten (lente). Het gevolg is ruimte tussen de planken. Een vloer werkt alleen in de breedte en het is dus belangrijk dat we ruimte onder de plint laten zodat de vloer iets kan werken.

De ondervloer is uiteraard van groot belang bij een houten vloer. Het is niet alleen belangrijk dat de vloer egaal is maar met name ook dat hij vochtvrij is. Wanneer het beton te vochtig is , zal dat nare gevolgen hebben voor de vloer. Let u ook op dames met hakken , dit is voor een houten vloer ook vaak nadelig.

Kijkt u voor informatie eens bij onze Verkooppunten.