WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Gordijnen

Gordijnen zijn anno 2008 weer echte sfeermakers, geven uw interieur dat wat het nodig heeft en leveren en leveren naast sfeer een goede akoestiek in uw woning. Een gedegen advies is nu wel erg belangrijk.

Gordijnen zijn er in verschillende soorten, maten en ook uitvoeringen. De meeste gordijnen moeten handmatig open en dicht gedaan worden. Maar we kunnen tegenwoordig ook kiezen voor gordijnen die automatisch zijn werk doen. Gordijnen geven een interieur net wat extra ’s en plaatsen de puntjes op de i. De mogelijkheden in gordijnstoffen zijn tegenwoordig dan ook zeer divers. Smaken lopen uiteen van hypermodern naar super klassiek. Kleuren , materialen of dessins zijn actueel, duurzaam en betaalbaar.

U kunt overgordijnen ook combineren.

Omdat er zo ontzettend veel verschillende stoffen, dessins en kleuren op de gordijnmarkt te vinden zijn, is er voor elke kamer wel een passend overgordijn te vinden. Overgordijnen hoeven niet perse funcitioneel te zijn.  Een mooi stuk overgordijn kan een hele mooie uitstraling hebben en geeft vaak een ruimte een eigen karakter. Je moet het net als bij kleding durven te combineren en daarmee met verassende effecten komen.

We kennen een aantal ophangsystemen.

-    Lussen. Stroken stof , de lussen, worden over de roede geschoven waardoor het overgordijn geplooid of strak gehangen kan worden.

-    Ringen. Gordijnen met ringen schuiven gemakkelijk opzij over een roede. Het overgordijn ophangen op ringen is een zeer populair alternatief.

-    Houtje-touwtje. Al jaren is houtje touwtje een manier van het dichtknopen van een jas. Tegenwoordig gebruiken ze dit ook voor het bevestigen van gordijnen

-    Strikken. Een eenvoudig hulpmiddel om de gordijnen op te hangen is om ze te strikken. Het heeft vaak een hele romantische uitstraling.

Gordijnen beïnvloeden dus behoorlijk de sfeer in je woning. Het is dan ook van belang dat in de avond als de overgordijnen gesloten zijn dit geheel naar uw zin is en dit overeenkomt met het totale interieur. Heel belanrijk dat  u optimaal kunt genieten van de sfeer en warmte in uw woning.

Ventilatie van een douchegordijn.
Bij gebruik van een douchegordijn is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is. Een douchegordijn dat vrijwel geheel gesloten is om de douche. Zorgt dat de warmte opstijgt in de douche waardoor het een stuk heter wordt. Het douchen kan zo onaangenaam worden. Ook na het douchen is het van belang dat het douchegordijn de kans krijgt om te drogen, zodat er geen aanslag van kalk en zelfs schimmel op het douchegordijn komen.