WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Natuursteen

De meest populaire natuursteen soorten zijn marmer, graniet, leisteen en kwartsiet. Ze hebben een uniek en eigentijds uiterlijk en zijn aantrekkelijk geprijsd. Natuursteen is duurzaam en praktisch in het gebruik , mits deskundig toegepast en verwerkt.

Vloeren en trappen in uw woning
Natuursteen is al eeuwen oud en wordt gebruikt om vloeren en trappen te leggen. Het heeft een prachtige schoonheid en geeft een hele mooie basis voor het geheel in de woning.  U kunt de kleur, het structuur en het karakter van de vloer of trap altijd naar uw eigen woonstijl aanpassen, dit doet u door de keuze van de steensoort en natuurlijk de afwerking ervan.  Wilt u een ruwe , of wilt hem dof of wilt u hem juist graag glanzend hebben.

Natuursteen biedt vele mogelijkheden om uw woning erg bijzonder te maken. Vloeren van marmer , graniet, leisteen of kwartsiet maken een genot om op te leven. Het materiaal kan tegen een stootje, makkelijk te onderhouden en bijzonder duurzaam. Het is ook makkelijk te combineren met vloerverwarming.

Natuursteen in de badkamer
Als u een bijzonder drukke dag achter de rug heeft is de badkamer vaak een plaats in uw woning om even tot rust te komen. Vroeger bouwden de romeinen al hun luxe thermen van natuursteen, voorzien van vloerverwarming. Nog steeds wordt natuursteen gewaardeerd om haar natuurlijke schoonheid. Het voelt heerlijk aan en het is waterbestendig. Natuursteen is geschikt voor elke badkamer. Er is een ruime keuze aan steensoorten, verkrijgbaar in tegels en grote platen. De tegelzetter maakt naar wens  een rand voor om het bad, een douchewand, een wastafelblad, een massieve wastafel of douchevloer, en natuurlijk vloer- en wandbekledingen. Met natuursteen kunt u de badkamer helemaal naar eigen inzicht inrichten.

De vloer kan bijvoorbeeld ook met een smaakvolle sierstrip of een combinatie van steensoorten worden afgewerkt. Of wat dacht u van natuursteen plinten, dorpels en neuten. Met natuursteen maakt u uw vloeren en trappen wel ontzettend bijzonder.

Natuursteen is geschikt voor elk type vloer of trap. Het voelt blootsvoets prettig aan, zelfs met een ruw oppervlak. Ook voor buitenvloeren en trappen is natuursteen zeer geschikt, zoals een terras of een entree. U kunt uw ontwerp voor binnen en buiten vloeiend op elkaar laten aansluiten.

Kijk bij ons voor uw natuursteen specialist.