WoningWeetjes.nl - Meer weten over wonen!

Wat doet een aannemer voor u

Deze zorgt voor de feitelijke bouw van uw woning.  Hier komt zo veel bij kijken dat het ontzettend belangrijk is om zorgvuldig een aannemer te kiezen. Laat u een cataloguswoning bouwen, dan wordt de aannemer gekozen door de aanbieder van uw woning.

Bij de Keuze van een aannemer is het belangrijk dat u vertrouwen hebt in de aannemer . Kijk bij de selectie naar de ervaring van de aannemer en vraag referenties op. Vraag ook even of de aannemer regionaal of landelijk bouwt en of hij of zij met (vaste) onderaannemers werkt.

Als je een contract afsluit met de aannemer zorg er dan voor dat je alle financiele en overige afspraken vastliggen. Dan weet u en de aannemer waar jullie in ieder geval aan toe zijn. Neem in de overeenkomst in ieder geval op hoe lang de bouw gaat duren en wat de kosten zijn. Als de aannemer zijn eigen contract gebruikt, vergelijk deze dan met een van de modelovereenkomsten.

Aansprakelijkheid
Een aannmer die onderaannemers in dienst neemt, blijft verantwoordelijk voor het eindresultaat. Schakelt u zelf derden in, dan bent u verantwoordelijk.  Het is van groots belang dat als u wilt uitbesteden zorgvuldig met de aannemer  alles op papier vastlegt.

Verzekering
Het is vanzelfsprekend dat de woning verzekerd moet zijn.  De aannemer draagt tijdens de bouw het risico. Vanaf de dag van oplevering is het risico voor uw rekening en moet de woning verzekerd zijn.